Hva er en "berserk male" eller berserkerhann?

Dette er en alpakkahann som fikk for mye menneskelig oppmerksomhet som liten og vokser opp uten normal respekt for mennesker. Dette kan f.eks. skje når man må flaskefore opp·en cria. Dette skjer dog ikke hver gang med alle criaer som behandles på denne måten.

Vi sammenligner ofte dette med geita på noen besøksgårder som fikk mye oppmerksomhet som søt killing, og stanger alle når den er voksen. En liten killing som stanger kan oppfattes som søt, men situasjonen endrer seg når den er voksen og sterk.

En berserkerhann er en alpakka som behandler mennesker som om de er alpakkaer, hvilket kan være svært ubehagelig.