Kan alpakkaer forsvare seg mot rovdyr?

Svaret er ikke svart-hvitt. Alpakkaer kan forsvare seg mot rovdyr opp til ca border collie størrelse, og kan til en viss grad stå imot angrep fra en enkelt ulv, men mot en flokk ulver, jerv eller bjørn kan de ikke forsvare seg. Rev blir drept av alpakkaer i forsvaret av flokkens avkom.

Men de er smartere i sitt forsvar enn vanlig norsk sau, og inntar flokkforsvar slik som moskusen gjør ved å danne mur mot angriperen. Hvis det er en hoppeflokk vil gjerne hoppene uten cria danne mur foran mens hoppene med cria omringer criaene bakenfor.

Alpakkaer forsvarer seg godt som en gruppe og jo flere de er desto sterkere er de.

Tags: alpakka, flokk, rovdyr