Hva koster en bedekning?

Hva du må betale for en bedekning varierer sterkt avhengig av kvalitet på hingsten. Ditt forretningsforhold til hingstens eier kan også påvirke prisen. De fleste gir deg gratis bedekning dersom du kjøper en hoppe, og en hingst av topp kvalitet koster mer å leie inn enn en av lavere kvalitet.

Det kan synes dyrt å få bedekket hoppa med en hingst av topp kvalitet, men tusenlappene du betaler ekstra i forhold til en av lavere kvalitet betaler seg over tid. En god hingst kan levere fra seg sunnere alpakkaer med finere og tettere fiber i større mengder. Les gjerne om viktigheten av dette i vår artikkel om alpakkaer med varig verdi.