Hvorfor sier vi alpakkafiber og ikke alpakkaull?

Vi sier fiber fordi alpakkaens hår er ikke som ull. Strukturen er forskjellig på flere måter. På utsiden av ull er det små, mikroskopiske skjell hele lengden av ulla. Når plagg laget av saueull bæres mot huden vil disse skjellene ta tak i hudens overflate og bidra til at ulla føles kløete. Alpakkafiber er glatt, og tynnere, og vil derfor føles myk mot huden.

Alpakka har ikke lanolin (lanolin holder på støv og mikroskopiske allergener som skaper allergi mot ull), som gir alpakkafiberen antiallergiske egenskaper.

Hvert hår av alpakkafiber har mikroskopiske luftlommer, og dette gir alpakkafiber fantastiske termiske egenskaper, fiberen kan puste og isolerer derfor særdeles godt. Alpakka isolerer både fra kulde og varme, så sokkene våre passer godt hele året!alpacavswoolstructure

Se også artikkelen om Saueull og alpakkafiber

Tags: alpakka, fiber, ull