Hvilke tegn på fødsel kan man se etter?

Tegn på at fødselen er nært forestående:

1. Spenene øker i størrelse.
  2. Vulva kan forlenges og bli mykere, og gir inntrykk av å være oppsvulmet noe noen dager før fødselen.
  3. Vulva slappes av litt noen dager før fødselen og kan gi inntrykk av å henge litt åpen.
  4. Veer. Veene starter gjerne om morgenen den dagen fødselen vil skje.
  5. Slim fra livmorhalsen kommer ut og kan ofte finnes i avføringshaugen. Dette er kanskje det minst pålitelige tegnet da dette kan skje ganske lenge før selve fødselen.
  6. Fosteret blir mer aktivt. Dette kan dog også skje ganske lenge før selve fødselen og er ikke noe godt tegn på nært forestående fødsel.
  7. For de som kjenner til dette fra bl.a. geiter kan man også sjekke Sacrotuberal-senen. Den blir løsere ikke lenge før fødsel.